Taaaaaraaaaaaaa....

Hik..hik..mesti  yang  xdapat  BB1M ni jeles kat ak kan..almaklumlah dapat baucer buku RM250 lagi..taun lepas dapat RM200 je..tapi taun ni naik lagi RM50..walau apepun,ak tetap bersyukur di atas segala pemberian dariNYA..undi siapa??itu adalah rahsia..hehe..
Yang bestnye taun nie xperlu nak beratur panjang macam taun lepas kat HEP tu semata-mata nak dapatkan baucer RM200..sampai geram ngan orang2 yang selalu memotong barisan..petang Khamis tetibe dapat kol…tuuut..tuuut..

Read More......
Sunday, 24 February 2013 Posted in | | 0 Comments »

Read More......
Monday, 18 February 2013 Posted in | | 0 Comments »


Pagi ahad yang nyaman..time ni la rase nak qada' tido sepuas-puasnye..hahaha..memandangkan da berstatus isteri ditambah pula tido di rumah mertua..kene bersopan santun gagahkan diri menolong di dapur..sambil2 tu mesti la on facebook..hai zeela..zeela..tengok ramai pulak yang post pasal "Baby 4 bulan di dera oleh pembantu rumah Indonesia"..Jom tengok..

Read More......
Sunday, 17 February 2013 Posted in | | 0 Comments »



Perkara yang kita lakukan setiap hari termasuk dalam pekerjaan terangkum dalam ungkapan wasiat Nabi Muhammad S.A.W yang bernama ISTIQAMAH…Ia bermaksud teguh di atas jalan yang lurus sebagaimana kata Saidina Umar R.A bahawa Istiqamah adalah berdiri mematuhi suruhan dan menjauhi larangan Allah tanpa berubah-ubah (tetap).
Istiqamah dalam Islam merangkumi skop yang universal dan ini termasuk dalam aspek melakukan sesuatu pekerjaan atau perkhidmatan. Istiqamah dalam melakukan kerja ibarat kehidupan semut. Mengapakah istiqamah semut berperanan besar dalam menuju kejayaan??
*      Perhatikan semut yang merangkak, berbaris dengan tertib menuju ke tempat bergula dalam rumah kita. Seringkali kita marah dengan kehadiran mereka dan menyembur racun serangga dan ada kalanya dibersihkan dengan sabun tetapi mereka tetap datang tanpa putus asa.

*      Membawa makanan yang lebih besar daripada tubuhnya dan istiqamah menuju sarang, bukan untuk diri sendiri tetapi merealisasikan sikap memberi. Tidak punya akal tetapi fikiran dan tindakan mereka sentiasa dipacu dengan ungkapan bernama istiqamah.

*      Semut dijadikan Allah kecil sahaja, jauh berbeza dengan manusia. Namun disebaliknya ada iktibar yang boleh kita perhatikan sebagai pedoman hidup. Allah jadikan sesuatu itu tidak sia-sia semua dapat diperhatikan dan dikaji selidik buat peringatan manusia. Begitulah dengan kehidupan semut.

*      Renungi dengan mendalam bagaimana semut mencari rezekinya. Gigih, semangat dan tekun. Tidak ada istilah malas dan berputus asa dalam kamus semut malah hidup dengan sikap optimistic yang tinggi.

Keajaiban dan Fakta Menarik Tentang Semut

Read More......
Saturday, 16 February 2013 Posted in | | 0 Comments »

Semenjak dua menjak tiga menjak ni semakin meminati susu kambing..erkk..dulu kalau asal dengar je KAMBING confirm tolak tepi..sebarang yg berkaitan dengan kambing memang ak xkan layan..tapi 1st time makan daging kambing mase kat umah org kawen..tengok cam terkeliuq je oranglain makan..so aku n incik suami pun try sepinggan....blurrrp..alhamdulillah..*dalam hati kata..sedap jugak daging kambing ni..*

Antara menu baru yang aku suke try sekarang ialah..jeng..jeng..jeng..taaaaarrraaa..




Da Lame carik..jumpe ni pun kat Jusco Ayer Keroh..

Read More......
Friday, 15 February 2013 Posted in | | 0 Comments »

Apa khabar kawan-kawan semua?sekolah korang dah mula ke KBS untuk tahun 2013? Seperti yang diketahui, setiap tahun sekolah akan mengadakan program KBS selama 4x dalam setahun.
Alhamdulillah, Sekolah Kebangsaan Belimbing Dalam(SKBD) telah berjaya melaksanakan KBS mengikut ketetapan berikut:
                                   5 Februari 2012 (Selasa)  -  Tahap I
                                   7 Februari 2013 (Khamis) - Tahap II


Eerk?ni student jugak ke..hihi..;)


Read More......
Tuesday, 12 February 2013 Posted in | | 0 Comments »


        Yeay!saya suke hari Isnin..sebab xbanyak kelas arini..cikgu-cikgu len yang sampai 7 8 waktu arini akan menggelarkan hari Isnin sebagai "Black Monday"...cian kat hari xpasal2 dapat satu gelaran kan..kan..kan..
   Seperti yang dirancang, Majlis Pemasyuran Pengawas Sekolah, Pengawas SPBT, Pengawas Perpustakaan, Ketua& Pen. Ketua Kelas akan diadakan di padang perhimpunan sekolah. Namun kita hanya merancang dan Allah jua sebaik2 perancang..sejak semalam hujan turun tanpa henti..memang mendung..bilik xde aircond pun sentiasa sejuk je..hehe..justeru guru-guru bertungkus lumus mengemas meja dan kerusi di kelas tahun 6 untuk dijadikan dewan...begitulah sekolah kami..apabila ada aktiviti yang melibatkan penggunaan dewan,kelas atau kantinlah menjadi mangsa keadaan...huuuuwaaa...bab mengemas nanti memang azab la kan..sebab cikgu-cikgu jugak kene jadi pengemas rasmi sekolah..

Muke budak-budak yang boring apabila dipaksa senyap..
Majlis berjalan dengan lancar mengikut masa yang ditetapkan..Terima Kasih kepada Pegawai penjara dari Sungai Udang kerana sudi hadir bagi memberi sedikit penerangan dan tugas kita sebagai rakyat Malaysia..
Seriusnye muke encik pegawai penjara nie...

Barisan Pengawas Sekolah SKBD
Barisan Pengawas SPBT dan  Pengawas Perpustakaan

Read More......
Wednesday, 6 February 2013 Posted in | | 0 Comments »

Bersamaan hari Jumaat,1 Februari 2013...Sk Belimbing Dalam telah mengadakan Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah..majlis dimulakan dengan Majlis Bacaan Yasin pada jam 7.15 pagi..seterusnya dimulakan majlis dengan ucapan pengerusi majlis Ustazah Rahimah binti Abd Rahim...






Terima kasih diucapkan kepada Ustaz Riduan dari JPN Melaka kerana sudi memberikan ceramah berkaitan Maulidur Rasul..semoga ceramah yang disampaikan memberi manfaat kepada seluruh warga SKBD..insyaAllah..



Read More......
Saturday, 2 February 2013 Posted in | | 0 Comments »