Assalamualaikum bt semua..

Diam xdiam da dekat setahun aku menjadi tenaga pengajar kat Sekolah Kebangsaan Belimbing Dalam(SKBD) sebagai guru LPBS j-QAF Pendidikan Islam ambilan Jan 2012..saya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan..hiiiii..



Sebenarnye dulu kecik2 asal cikgu tanye je nak jadi ape..mesti ckp nak jadi doktor..pastu kadang2 terpikir nak jdi akauntan...sbb kecik2 dulu suke tengok Duit....Oh duit..tipulah kalau korang kate xsuke tengok duit kan..sume suke kan3..,.Tapi mase da amek STAM 2006..teringin sangat nak jadi cikgu..pastu apply la IPTA..
       Pilihan Pertama:   Pendidikan
       Pilihan Kedua  :   Pendidikan
       Pilihan Ketiga  :   Pendidikan
       Pilihan Keempat: Pendidikan
Tapi sedih sgt xdpt pun..usaha gak kol KPM asal xdpt interview kan..org KPM jawab sebab awak nye result MUET xde..bukan xamek..tapi sebab result MUEt mase tu kua bln Julai..sedangkan IPTA masuk bulan Julai..hhmmmm...takpe lah,.Redha..masuk USIM..dapat kos Quran dengan Multimedia..ok go on...

Setelah 4 tahun berhempas pulas belajar...cewah...macamlah rajin sgt belajar kan..akhirnye berjaya menjadi seorang graduan universiti..terima kasih mak..sorang2 je membesarkan aku tanpa seorang suami di sisi..semalam anniversary mak n ayah..tapi mak kate xde pasangan..aku ckp xpela mak...cinta mak n ayah bertemu di syurga....amin...
ok pastu apply keje..mmg da start minat cikgu..so sume apply cikgu la kan..hihi..masukla ke dunia pendidikan di kolej..Unifielld Technology College kat A'Famosa..cuak giler kan nak mengajar dekat 400 orang kot dalam dewan..dah la jenis gabra jugak..dekat 2bulan lebih mengajar pastu dapat offer lebih baik..g pulak mengajar kat SMA Darul Falah..yeaaaaaaaayyy!!bab ni suke sangat sebab mengajar kat x-sekolah husband dulu..dekat 5 bulan mengajar dah seronok sangat..kawan2 sume mmg sporting gile la kan..eh sampai giler plak kan ko zeela..
Tup 17 Jan awal tahun dulu dapat keputusan JQAF..mase tu 50-50 nak g ke tak..baru nak sedap merase gaji 2+++..berangan macam2 dah.sekolah plak best..*sebenarnye aku seorang yang takut untuk ke dunia luar..bile da satu tempat je selesa..kat situ je nak duduk*..pastu atas nasihat mak,incik suami..aku pun terima JQAF..Alhamdulillah..dah separuh jalan dah..doakan aku berjaya dalam perjuangan ni tau...Bismillah...;)


Wednesday, 12 December 2012 Posted in | | 0 Comments »

One Responses to "Dunia Pendidikan"

Write a comment